Art Bibuła. Festiwal zinów, photobooków i małych wydawnictw

30-31.03.3019 | Rondo Sztuki | Katowice | Rondo im. gen. Jerzego Ziętka 1

event2

TARGI

Art Bibuła to opowieść o miłości do papieru. Pierwszy na Śląsku festiwal zinów, photobooków i małych wydawnictw to doskonała okazja do czułego spotkania z bibułą. Podczas dwudniowych targów w Rondzie Sztuki będziemy mogli przyjrzeć się z bliska najnowszym wydawnictwom niekomercyjnym, a także poznać ich twórców. To jedyna okazja, aby nabyć niskonakładowe publikacje, broszury tworzone na domowym ksero czy książki artystyczne. Ziny to bowiem publikacje wymykające się prostym klasyfikacjom.

SPOTKANIA
W czasie festiwalu odbędą się także spotkania z artystami oraz prezentacje zinów. Gościem specjalnym wydarzenia będzie dr Łukasz Szulc, wykładowca z Uniwersytetu w Sheffield.

WARSZTATY
Z kolei w Galerii Szarej na chętnych czekają warsztaty „Jak zrobić zina?” prowadzone przez Oficyna Peryferie oraz warsztaty koncepcyjne związane z projektowaniem książek fotograficznych, przygotowane przez Barbara Kubska i Kasia Wolny-Grządziell z Akademii Sztuk Pięknych w Katowicach.

Niezależne publikacje, które omijają komercyjne obiegi znajdziesz na festiwalu Art Bibuła.

>> UWAGA!!

Chcesz pokazać swoje publikacje na festiwalu? Zgłoszenia przyjmujemy do 19 marca 2019 pod adresem art.bibula@gmail.com. Dzięki dofinansowaniu Fundacji PZU udział w targach jest BEZPŁATNY

Szczegółowy REGULAMIN znajdziecie TUTAJ.

Organizatorzy >> Fundacja dla Filmu i Fotografii | Paper Beats Rock
Partnerzy >> Rondo Sztuki | Galeria Szara  | Fundacja PZU