Poznaj artystę – Michał Adamski

opublikowano: 07/10/2018
Napo_BLISKOma_006

Fot. Michał Adamski

Jak smakuje lokalność? Gdzie tradycja i przywiązanie do miejsca są wciąż ważne? A może takich miejsc już nie ma i wszyscy marzymy o lepszym skrawku przestrzeni dla siebie, bo codzienność uwiera? Polska nie jest krajem jednorodnym, jest wciąż pełna kontrastów.  Temat ten podejmują zdjęcia Michała Adamskiego, którego cykl „Blisko ziemi, daleko do nieba” prezentujemy we fragmentach w zakładce POZNAJ ARTYSTĘ.

Michał Adamski (ur. 1976, Poznań)
Zajmuje się realizacją długoterminowych tematów społecznych i dokumentalnych, w których ważny jest człowiek i jego życie we współczesnym świecie. Stypendysta Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz Marszałka Województwa Wielkopolskiego. W 2015 roku wydał album „Nie mogę przebrnąć przez chaos“, który dotykał tematu straty bliskich. Jego prace wystawiane były m.in. w USA, Portugalii, Niemczech, Litwie oraz w Polsce. Absolwent programu mentorskiego agencji Napo Images. Współtwórca Fundacji Pix.house. Współpracuje z Polską Agencją Fotografów FORUM.