Ruszyła zimowa edycja festiwalu Art Bibuła Online!

opublikowano: 06/12/2021

Przed nami trzecia, zimowa odsłona Art Bibuły. Wpadajcie po gwiazdkowe prezenty! Od 6 do 12 grudnia będziemy mogli przyjrzeć się z bliska: małym wydawnictwom, niekomercyjnym inicjatywom, a także poznać ich twórców. To wyjątkowa okazja, aby w jednym miejscu zobaczyć i zakupić niskonakładowe publikacje, broszury tworzone na domowym ksero, książki artystyczne, artbooki, komiksy i ziny.

ARTYSTKI | ARTYŚCI | KOLEKTYWY

Wonderland Alapítvány, KTRSC, Piotr Sobiecki, Milena Soporowska Official Occult Shop, Galeria W Y / Stowarzyszenie Nowa Kultura i Edukacja, Światło północne – Janusz Wojcieszak, Fundacja SPLOT, Dorota Stolarska, Sylwia Penc, Asia Bubak, Paweł Słoń, Kamila Okrutny & Olga Lewandowska, Saletnikk, GILGOTKA | Paulina Wojciechowska, Oficyna Peryferie, Małgorzata Mycek, Katarzyna Ślesińska, Appendix, Anna Małgorzata Stankiewicz, Darek Dziadek, alalea, Manufaktura Zofik, Agata Mendziuk, LoboTaker PL, Martakocon, Julia Płoch, Agata Szymanek, Fundacja Archeologia Fotografii, Martyna Nitkowska, The Blue Carbon, Joanna Ambroz, Janek Koza, Irina NOVIKOVA, Jaga Bjeńkova, Marta Bystroń, Piotr Kaczmarek MaszArt, Mateusz Gawrysiak, Łukasz Dzięciołowski FOTOCELA, Zinteka, agata kaputa photos, Anna Chlebowska, Zine Without a Crown, Anna Pilawska-Sita + Michał Sita, Make Larmo, Paulina Korobkiewicz, Wojtek Zieliński, Małe Nakłady, Wydawnictwo Bomba i Dwa Zera.

Art Bibuła Online. Festiwal zinów, photobooków i małych wydawnictw

6-12 grudnia 2021
ONLINE | www.targizinów.pl

9 grudnia (czwartek)
18:00 Spotkanie z Milena Soporowska Official Occult Shop
18:30 Spotkanie z Darią Malicką

10 grudnia (piątek)
18:00 Spotkanie z Anną Pilawską-Sita i Michałem Sita
18:30 Spotkanie z Małymi nakładami i Paper Beats Rock

11 grudnia (sobota)
17:30 Spotkanie z Xawerym Stańczykiem
18:00 Spotkanie z Agatą Szymanek

12 grudnia (niedziela)
17:30 Spotkanie z Edytą Bystroń

Niezależne publikacje, które omijają komercyjne obiegi znajdziesz na festiwalu Art Bibuła!

Sfinansowano ze środków Fundacji PZU.

OrganizatorzyFundacja dla Filmu i Fotografii | Paper Beats Rock
PartnerzyFundacja PZU | Małe nakłady | Kraków Zine Fest | gazeta-fotograficzna.org | Fresh From Poland | Late Day Magazine | Going.app

__________________________
LINKI: